RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Delavnica zdravega načina življenja

Objavil: Urednik .

V sklopu delavnice smo merili vrednosti holesterola in glukoze v krvi, krvnega tlaka, telesno težo ter izračunali indeks telesne mase. Svetovali smo glede ogroženosti za srčno žilne bolezni, predlagali čim bolj zdravo prehrano in psiho fizično aktivnost ter odgovarjali na vprašanja o zdravju in življenju. Na delavnici so sodelovali zdravniki in sestre kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja iz UKC Ljubljana. To je bila prva delavnica take vrste. Do sedaj smo le predavali in ex katedra odgovarjali na vprašanja. Izkušnjo, ki smo jo pridobili s to delavnico bomo vnesli v nove podobne delavnice, ki jih nameravamo organizirati redno vsaj enkrat letno. Odziv članstva je bil zelo dober in tudi mi, ki smo sodelovali pri nastajanju in organiziranju delavnice, smo imeli zelo dober občutek in vtis, da smo naredili resnično nekaj novega in koristnega za naše društvo UTRIP. Veliko smo se naučili. Vsekakor moramo v bodoče izbrati večji in zračnejši prostor, boljše označiti posamezne postaje oziroma točke, podobno trim stezam, kjer naj bi udeleženci izvajali posamezne vaje, dobili informacije, opravljali meritve, imeli razgovor, se okrepčali, recitirali pesmi, brali prozo, plesali ali zapisali vtise. Tiskali bomo nove popravljene kartončke za večkratno uporabo, tako da bomo lahko denimo po desetih delavnicah ali ob novoletnih srečanjih proglasili in nagradili najboljše oziroma najzvestejše udeležence.

Naj na kratko opišem našo »trim stezo« za bolj zdrav način življenja in za zdravo starost tistim, ki ste 8. maja letos manjkali na prvi delavnici zdravega načina življenja, ki ga je organiziralo naše društvo UTRIP. Ob vstopu dobi vsak udeleženec kartonček in kratka navodila, kako in kam. Nato sledi “pohod” od mize do mize, ki je označena glede na to, kaj se tam dogaja. Merjenje krvnega pritiska, višine, telesne teže, obseg trebuha, obseg vratu, obseg bokov samo pri damah ali izračun indeksa telesne mase. Merjenje krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov. Seznanjanja z možnostmi različne rekreacije v sklopu ali izven društva: nordijska hoja, vaje z gumijastim trakom, vaje z utežmi. Konkretna navodila za izvedbo teh vaj. Možganski fitnes. Možnosti različne mešane zdrave prehrane, prilagojene različnim potrebam, diete, prehranska dopolnila, vitamini, minerali, napitki. Razgovor z zdravnikom, ugotavljanje stopnje ogroženosti oseb z visokim tveganjem za nastanek srčno žilnih obolenj. In ne nazadnje D R U Ž E N J E.

Pridružite se nam, ne bo vam žal! ZDRAVJE je SREČA in SREČA je ZDRAVJE! In za to srečo je potrebno in vredno nekaj narediti. To je motivacija. Vse za zdrav način življenja in za zdravo staranje. Nikoli ni prepozno!


Merjenje sladkorja

Poslušamo potek delavnice

 


Meritev krvnega tlaka

Ugotavljanje maščob v krvi

 


Veliko zanimanje za rezultat

 

 


Na voljo je gradivo

Pogovor o rekreaciji

 


Posvet pri zdravniku

Rekviziti za rekreacijo