Izlet v Radence in čokoladnico Zotter

Za prvi izlet v letošnjem letu smo se  UTRIPOVCI zbrali 18. februarja. Obiskali smo zdravilišče Radence in izvedeli nekaj o začetku term in njegovemu razvoju. Radenci so zasloveli v šestdesetih in sedemdesetih letih 20. stoletja. Sedaj izkoriščajo devet izvirov slatine s povprečno temperaturo 12 - 16 stopinj celzija.  Po dvournem kopanju,  masaži in knajpanju smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli za boljše počutje enourni sprehod.

Hitro je tekel čas in zapustili smo Radence, ter se odpeljali v Avstrijo v čokoladnico Zotter, v kraju Bergl, ki se nahaja blizu Reigersburga.

Gospod Zotter je bil kuhar in je zaslovel s svojimi kolački, kasneje pa se je navdušil nad pripravo sladkih dobrot in nastala je ideja za proizvodnjo čokolade.

Pristni val veselja nas je zajel, ko smo v roke dobili žličko za pokušanje čokolade iz tekoče fontane brez omejitve. Tekoči trak s koščki čokolade, oreščki, pistacije, orehi v okroglih bakrenih posodah, zanimive steklene posode, polne začimb, in lepo razstavljeni ter osvetljeni dodatki. Vse to še dodatno obogati naš obisk v kraljestvo sanj.

Po ogledu smo obiskali trgovino, ki jo je bilo težko zapustiti.