Društvo UTRIP na šestdesetem pohodu ob žici

Objavil: Urednik .

pohod lj 2016Vsako leto v začetku maja poteka tri dnevna pohodniška prireditev, ki se danes menuje Pot ob žici. Nekoč so jo imenovali Pot spominov in tovarištva, ali Pot ob žici okupirane Ljubljane, ali kar zeleni prstan Ljubljane, krog, ki obsega kar 35 km. Zaradi tradicije in množičnosti je pohod postal del žive kulturne dediščine, ki je vpisana pri Ministrstvu za kulturo.

Letos smo se v soboto, 7. maja, udeležili tudi člani društva UTRIP. Predlog je podal dr. Aleš Brecelj, za izvedbo pa je poskrbela naša predsednica Polona. Obvestilo je bilo objavljeno na društveni spletni strani, tako so ga lahko videli vsi člani, ki obiskujejo našo spletno stran.

Letos se je tridnevnega pohoda in teka udeležilo 42.680 udeležencev vključno s tekači in pohodniki. V ta pohod se lahko vključimo na katerikoli kontrolni točki. Dobili smo evidentni karton z označenimi osmimi kontrolnimi točkami. Mi smo začeli na kontrolni točki 3, pri AMZS - ju. V sončnem vremenu smo prehodili slabo tretjino celotne poti, od kontrolne točke 3 do kontrolne točke 6 , torej 10 kilometrov. Na poti so nas prehitevali številni tekači, srečevali smo ogromno pohodnikov. Pot je bila čista, utrjena in označena z vidnimi oznakami. Ob poti smo naleteli tudi na grmovje, prepredeno s srebrnimi nitkami, podobnimi sviloprejkinim, ki so bile povezane s črvi, ki jih je polno mrgolelo v nekakšni vreči.

Ob prijetnem druženju, opazovanju narave in srečevanju s pohodniki smo pot prehodili brez velikih težav in napora. Upam, da se nam drugo leto pridružite še ostali. Nekateri si bomo za cilj zadali prehoditi vseh 35 kilometrov.

Zapisala: Marija Kodele

Te fotografije si lahko ogledate tudi na https://plus.google.com/photos/113802623434727384576
(kliknite slike za povečan prikaz)