Rehabilitacija v Šmarjeških Toplicah

Objavil: Urednik .

smarjeske toplice 2016Zopet je leto naokrog in društvo UTRIP je svoje člane povabilo na rehabilitacijo v Šmarješke Toplice. Kar lepo število se nas je zbralo. Tukaj se srečamo vsako leto in si izmenjujemo dobre in manj dobre novice iz preteklega leta. Mnogo se je zgodilo v tem času.

Razveselili smo se gospe Polone in gospoda Braneta, ki nas vedno navdušujeta z raznimi predlogi.

Že pred večerjo nas je gospod Brane razveselil s programom za ves teden, ki je bil pred nami.

Zelo priljubljena je bila telovadba v vodi in na suhem. O tem, katerih aktivnosti se bo udeležil, se je vsak odločal po svojih zmožnostih. Pohode je vodil gospod Brane, ki jih je obogatil s humorjem in z dobro voljo.

Bili smo deležni tudi več predavanj z raznovrstnimi temami, kot so zdrava prehrana. Nekateri izmed nas smo izkoristili prav vse priložnosti in se udeleževali vseh aktivnosti.

Vedno smo se radi zadrževali ob kavi, saj smo tako spoznali še kakšnega mimoidočega.

Lepo smo se imeli tudi na izletu v Šentrupertu, kjer smo si ogledali deželo kozolcev. Veseli smo bili lepega vremena, saj tokrat nismo rabili dežnikov. Obujali smo spomine iz otroških let, ko smo se velikokrat igrali pod kozolci. Še danes je otrokom to všeč, zato se v vrtcih pogosto odločijo, da svoje varovance popeljejo na izlet v ta okoliš. Ogledali smo si tudi cerkev sv. Ruperta v Šentrupertu in se izčrpno seznanili z zgodovino kraja in cerkve. Po ogledu smo se odpeljali v Malkovec, kjer nas je na Vinskem dvoru Deu čakalo odlično kosilo. Tu je zadonela pesem naše mladosti. Na sporedu je bilo še veliko pesmi, a je prišel čas odhoda. V toplicah je sledilo predavanje s področja zdravstva. Dr. Matjaž Bunc iz UKC Ljubljana je predaval o metodah zdravljenja srčnih zaklopk in koronarne bolezni. Naslednji dan pa je potekal hud boj za prvo mesto na namiznoteniškem turnirju. Prvo mesto je zasedla naša predsednica.

Zelo smo bil zadovoljni z vsemi storitvami s strani osebja na recepciji in v restavraciji, s čistočo ter z vsemi zaposlenimi, s katerimi smo imeli stike. Teden je prehitro minil, zato smo sklenili, da se drugo leto zopet srečamo prav tu.

Zapisala: Tončka Trilar

Leto zopet je okoli,
mi lenobe nismo nikoli:
v Šmarjeških zopet bo terapija,
za vse, ki srce jim vodi baterija.

Ko pripeljemo se na vhod hotela,
nasproti je Polona priletela;
pred oči fotoaparat postavi,
za Utrip nove slike si pripravi.

Avtobus še mlad portir pričaka,
prijazen, urejen do avtobusa prikoraka,
naše kovčke na voziček naloži,
jih do recepcije dostavi.

Na recepciji prijazno osebje nas pozdravi,
vse uredi in vsakemu ključ pripravi.
Vsak svojo sobo si poišče,
nato nas portir še s kovčkom obišče.

Mimo recepcije Brane prileti,
roko visoko v pozdrav zavihti.
Ko prišla je večerna ura,
nam Brane program tedna razdeli.

Vsak dan se z Branetom družimo,
lepe kraje v okolici prehodimo,
uživamo v naravi, bazenu, telovadbi;
še večkrat v njegovi družbi bi ostali.

Tončka Trilar