RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Novoletni nagovor predsednice društva - za leto 2015

Objavil: Urednik .

predsednica društva Utrip Polona LeskovecNajprej pozdravljam vse goste: doc. dr. Toneta Gabrijelčiča, ga. Slavico Popovič.

Pozdravljam vse prisotne utripovke in utripovce, saj brez vas ne bi bilo našega društva.

V nadaljevanju našega srečanja se bomo v veselem razpoloženju ob »mladem«, novem letu zavrteli tudi mi. Prešerno vzdušje nam bosta pričarala glasbena gosta g. Hervin in g. Vinko.

Ob začetku novega leta si prijatelji in znanci sežejo v roke in si zaželijo veliko zdravja, dobre volje, miru in veselja. Tudi jaz se želim zahvaliti vsem, ki ste danes tukaj. Zahvala gre vsem, ki ste bili dejavni in si prizadevali, da je bilo naše društvo živahno, prijetno in dinamično. Dobra ideja prej ko slej dobro oziroma pravo mesto najde.
Želim si, da bi vsi sodelovali in pomagali po svojih močeh pri snovanju načrtov in pobud, ter se v čim večjem številu udeleževali predavanj, izletov, pohodov, delavnic, šole zdravega življenja v Šmarjeških toplicah. Želim, da še naprej vsi skupaj zavzeto skrbimo za našo publikacijo NAŠ UTRIP, ki nas informira in izobražuje, pa tudi razvedri.

Lepo se je ozreti nazaj na minulo leto, kar lahko ugotovimo, da smo kar uspešno uresničili načrtovane programe. To pa ni zasluga posameznikov, ampak nam je uspelo s skupnimi močmi.
Zavedati se moramo, da nas različne ideje in raznoliki pogledi bogatijo.

Tudi v tem letu bomo nadaljevali z našimi aktivnostmi. Izvedli bomo štiri izlete, izobraževanja na predavanjih, za gibljivost in boljše počutje bomo poskrbeli s telovadbo, se ob koncu leta poveselili in organizirali šolo zdravega življenja v Šmarjeških toplicah, ki bo letos od 1. do 8. marca, jeseni pa nekje ob morju. Tudi letos bomo prispevali vsem članom 20€, kateri se bodo udeležili rehabilitacije v toplicah, in ki bodo pravočasno poravnali članarino.
Zaradi premajhne udeležbe na fitnesu smo ukinili to vrsto aktivnosti in jo nadomestili s plavanjem v Atlantisu v Ljubljani . Za vse informacije si lahko ogledate ponudbo na internetu in preberete v našem časopisu.
V letošnjem leto bomo praznovali 30. obletnico našega društva.

Iskreno se zahvaljujem našemu primariju doktorju Alešu Breclju, ki nam s svoji zdravniškimi nasveti in strokovnimi članki, ter s svojo predanostjo, vedrino in optimizmom nesebično in srčno pomaga.

Pomemben del v našem mozaiku je tajnica in medicinska sestra Miljana Nikčevič, ki je vedno z vedrino in nasmehom pripravljena sodelovati pri vseh naših aktivnostih.

Zagnanosti in marljivosti tudi ne zmanjka niti članom izvršilnega in nadzornega odbora.

Hvala vsem članom in članicam, ki ste s svojimi prispevki oplemenitili naš časopis, da je bil bolj zanimiv. Naše glasilo popestrijo tudi križanke, ki jih pripravlja g. Vladimir Jenko, ki skrbi da nam pravi čas posreduje križanke.

Zahvala gre tudi našemu podporniku g. Branku Novaku, za njegovo požrtvovalno in zelo fleksibilno delo pri urejanju naše spletne strani.

Zahvaljujem se g. Mihu, ki ureja časopis in skrbi za obdelavo fotografij in križank, ter za pravočasno pošiljanje člankov v lektoriranje in nato še v tisk.

Brez vztrajnosti v življenju ne pridemo prav daleč. Zato naj vam povem zgodbo o dveh žabicah, ki sta padli v smetano.

»Dve žabici sta padli v skledo s smetano. Takoj sta se začeli utapljati, saj v tekočini, gosti kot živo blato, ni bilo mogoče dolgo plavati. Na začetku sta obe brcali po gladini, da bi dosegli rob posode. Toda bilo je zaman, ves čas sta le čofotali na mestu in se potapljali. Vse težje sta priplavali na površje, da bi zajeli nekaj zraka.

Ena od njiju je glasno rekla: »Ne morem več! Ne bo se nama uspelo rešiti, v tem se ne da plavati. Če že moram umreti, ne vem, zakaj bi si še podaljševala trpljenje. Nobenega smisla nima, da umrem utrujena od nekoristnega napora.«

S temi besedami je prenehala brcati in hitro potonila; gosta bela tekočina jo je dobesedno pogoltnila.

Druga žaba, ki je bila vztrajnejša ali pa morda bolj trdoglava, si je rekla: »Nikakor mi ne uspe! Naj naredim karkoli, se v tej tekočini ne morem premakniti. A čeprav me čaka smrt, se bom borila do zadnjega diha. Nočem umreti niti sekunde prej, kot mi je namenjeno.«
Zato je še dolge ure brcala in čofotala na istem mestu, ne da bi se premaknila za en sam centimeter.

In nenadoma...ker je tako zelo migala s kraki...se je smetana stepla v maslo. Presenečena žaba se je odgnala in skočila na rob posode. Potem pa je veselo »odkvakala« domov.

Najpomembnejša vrednota, ki je v novoletnih voščilih na prvem mestu, je zdravje. In tudi zdravja ni brez vztrajnosti. In brez dobrih misli.

Letošnje leto naj vam prinese veliko veselja in sreče, da boste našli tisto pot, ki vas bo osrečevala in radostila, notranje izpopolnjevala in ji ne bo konca.
Vsak dan naj prinaša novo veselje, nova presenečenja in nove radosti.

Predsednica društva – UTRIP
Polona Leskovec