OBVESTILO: gremo na Kredarico in Triglav

V sredo, 21. in četrtek 22. avgusta se bomo podali na Kredarico in Triglav. Dobimo se v sredo (po predhodnem dogovoru, kje in kdaj - glede na število pohodnikov).
Odpeljali se bomo do Pokljuke in od tam začeli naš pohod.

Izhodišče na Pokljuki je 1340 m, hoje je 6 ur ( lahko tudi več ) prvi dan.

S parkirišča zavijemo desno navzgor v smeri planine Konjščice. Začetek je malo bolj strm, nato se zmerno vzpenja do planine Konjščice, približno 30. minut. Nato se pot začne zmerno vzpenjati do studenčka, od tam se začne strmeje vzpenjati do Studorskega prevala približno 1 uro in pol. Pot nas popelje do travnatega pobočja, kjer se začne rahel spust. Prečimo krajši pas redkega gozda in nadaljujemo desno do Vodnikovega doma, še eno uro hoje. Tam bomo imeli daljši postanek Od Vodnikove koče nadaljujemo pot desno, pot se začne zmerno vzpenjati po melišču. Kmalu dospemo do stopnic, ki so zavarovane z jeklenico. Sledi nekaj metrov prečenja v strmem pobočju in nas pripelje v bližino Konjskega prevala. Sledi vzpon proti Kredarici približno dve uri ali več.

Prespali bomo na Kredarici. Drugi dan pa bomo obiskali Triglav.

Kdor se čuti dovolj pripravljen za ta podvig, naj pokliče Polono na telefon 040 352 621, da se dogovorimo, kdaj in kje se dobimo.

V primeru slabega vremena bomo pohod prestavili v september.
Predsednica društva:
Polona Leskovec