RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Brošura, ki jo morate imeti: Elektromagnetna sevanja in vsadki

Objavil: Urednik .

Bolniki s srčnim spodbujevalnikom  smo se zelo razveselili nove brošure Elektromagnetna   sevanja in vsadki, ki jo je pred nekaj meseci izdal FORUM EMS.

Besedilo sta pripravila dr. Blaž Valič in dr. Peter Gajšek iz inštituta INIS, v skupini za strokovno recenzijo pa so sodelovali  primarij mag. Aleš Brecelj, ing. Matija Maležič,  prof.dr. Damjan Miklavčič in prof dr. Peter Rakovec.

V brošuri so predstavljeni vsadki, na katere lahko vplivajo elektromagnetna sevanja (EMS),  kar predstavlja potencialno tveganje za bolnika. Pretežni del  brošure obravnava vplive EMS na srčne  spodbujevalnike.  Začetno poglavje  opisuje  različne  možne vplive EMS na spodbujevalnike. V nadaljevanju pa dobi bralec tudi praktične napotke, v kakšni razdalji naj uporablja  različne električne naprave, za katere velja, da lahko predstavljajo določeno tveganje.

 

Brošura ima 28 strani. S pomočjo prijaznih donatorjev je društvo dobilo zadostno število brezplačnih izvodov te brošure, tako da smo prve izvode  že razdelili vsem članom , ki so se udeležili letne skupščine. Kdor bi želel  prejeti to brošuro, naj pokliče po telefonu društveno pisarno in poslali mu jo bomo brezplačno po pošti na dom. Brošuro bomo poslali brezplačno tudi tistim bolnikom s srčnim spodbujevalnikom, ki niso člani našega društva, članstvo torej ni obvezno. Pokličejo naj po telefonu  (vsak torek od 16. do 17. ure na telefon 031 651 532) lahko pa sporočijo svojo željo tudi preko spletne strani (kliknite tukaj) ali pa sporočijo svoj naslov  po pošti na društveni naslov Društvo srčnih bolnikov s spodbujevalnikom Utrip, Njegoševa 4, 1000 Ljubljana. Seveda pa se bomo zelo razveselili, če se bodo ob tej priliki tudi odločili, da se včlanijo v naše društvo. S svojim prispevkom za članarino bodo pripomogli, da bo lahko društvo še v večji meri izpolnjevalo svoje poslanstvo.

Avtor sestavka: Nikolaj Žvokelj