RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Z računalnikom do uravnotežene prehrane in idealne telesne teže

Objavil: Urednik .

Navadno ko končamo z dieto, si oddahnemo ko smo uspeli odložiti nekaj kil, potem pa zopet preidemo na dosedanjo hrano in v mesecu ali dveh zopet izgledamo tako kot pred dieto. To je tako imenovana JOJO dieta. Da bi to preprečili moramo spremeniti način prehrane, pa morda tudi način življenja.

Program, ki ga je sestavil g. Lorger v programskem jeziku Microsoft EXCEL nas skozi osem tabel usmerja in omogoča, da si napišemo jedilnik po našem okusu in naših željah, pa pri tem ne prekoračimo kalorij, ki jih želimo zaužiti.
V prvi tabeli določimo našo telesno višino, starost in telesno zgradbo. Na osnovi teh podatkov nam program izračuna količino kalorij, ki jih potrebujemo za normalno prehrano. V kolikor želimo shujšati si v naslednji tabeli » dnevni obrok« izberemo  število kalorij za našo dieto, s tem pa tudi potreben čas za dosego želene teže.

Tabelo »dnevni obrok« izpolnimo tako, da v naslednje tabele: zajtrk, malici, kosilo in večerja vnesemo živila in določimo količine, ki jih želimo pojesti. Program nas bo sproti opozarjal, če bomo izbrali preveč ali premalo. Ko bomo z izbiranjem končali, s tem pa tudi določili dnevni obrok se bo število izbranih kalorij pojavilo v prvi tabeli »načrtovanje ITT«. Program nam bo izračunal število dni, ki jih bomo potrebovali za hujšanje. Če si bomo izbrali še nekaj telesne aktivnosti se nam bo ta čas skrajšal.