RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Društveno novoletno srečanje 6. januarja 2018

Objavil: Urednik .

NOVOLETNA POSLANICA DR. ALEŠA BRECLJA - 2018

2018 BreceljSpoštovane Utripovke in Utripovci,

Prišlo je novo leto in ob tej priložnosti se spodobi spregovoriti nekaj besed, kajti beseda je obleka duše. Glas pa je odmev razuma. Govor je oboje. Idealnih metafor ni, so le lestve do spoznanja. Ko pride spoznanje, lestev ne rabimo več. Albert Einstein je dejal, da se moramo učiti iz preteklosti, živeti za sedanjost in upati v prihodnost. Kultura je to, kar ostane, vse drugo je pozabljeno.

Bilanco in dejavnost Društva UTRIP nam je predstavila predsednica društva Polonca. Zahvalil bi se izvršilnem odboru in vsem komisijam društva za požrtvovalno delo. Posebej pa bi rad pohvalil in se zahvalil trojici, brez katere naše društvo ne bi bilo tako uspešno kot je. To so Polonca v navezi z Mihom in Mika. Vsem trem hvala! Društvo je brez vašega sodelovanja, prisotnosti in aktivnosti mrtvo in ne obstaja. Zato vas ponovno in ponovno pozivam, da se v čim večjem številu vključujete v vse aktivnosti, ki nam jih društvo nudi. Važno je sodelovati. Tisti, ki sodeluje, je tudi zmagovalec. Življenje je preprosto, ne smemo si ga po nepotrebnem zapletati. Ni pomembno, da je dolgo. Važno je, da je kvalitetno in dobro doživeto. Če se začneš v življenju zavedati, da imaš vsega ravno dovolj, postaneš resnično bogat. Beno Zupančič je dejal, da je človek bogat, kadar je srečen, kadar je dober, kadar je človeški. Zato poizkusimo živeti tako. Življenje je eno veliko platno, na katerega je smiselno nanesti čim več lepih barv - reči. Lepota pa je luč v srcu, ki sije skozi obraz. Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep, kot zvezda na nebu. Čas pa neusmiljeno teče in teče in je prepočasen za tiste, ki čakajo, prehiter za tiste, ki se boje, predolg za tiste, ki žalujejo, prekratek za tiste, ki se veselijo, toda za tiste, ki ljubijo, je neskončen. Nič ni vredno več kot današnji dan. Vetra ne moremo spreminjati, lahko pa nastavimo jadra. Ne smemo pozabiti, da je bil tudi največji hrast nekoč majhen želod, ki je padel na tla in vztrajal. Uspeh pride takrat, ko se zavemo, da so ovire samo izzivi, ki nam pomagajo postati boljši. Če želimo postati boljši, moramo najprej sploh verjeti, da lahko uspemo. Živeti moramo tako, kot da bo jutri naš zadnji dan in učiti se moramo, kot da bomo večno živeli. Uspeh ni ključ do sreče. Sreča je ključ do uspeha. Če imamo radi to, kar počnemo, bomo uspešni. Ko se v življenju ena vrata zaprejo, se odprejo druga. Toda ljudje pogosto predolgo z obžalovanjem strmijo v zaprta vrata, tako da novih odprtih vrat sploh ne opazijo. Življenje je darilo. Nikoli ne smemo pozabiti uživati v njem. Da pa bomo lahko uživali v njem, moramo živeti čim bolj zdravo. In to naj bo današnje sporočilo, novoletna poslanica vsem nam, ki smo se tukaj zbrali in v srcu dobro mislimo. Naj bodo naše misli pozitivne, saj se bodo spremenile v besede. Naj bodo naše besede pozitivne, saj se bodo spremenile v dejanja. Naj bodo naša dejanja pozitivna, saj bodo odražala naše vrednote. Naj bodo naše vrednote pozitivne, saj bodo postale naša usoda. Sreča je kot sonce, nikoli ni enako veliko, kajti tudi sonce vsak dan ne sije enako. Dajte vsakemu dnevu priložnost, da bo najlepši v vašem življenju. Drage Utripovke in Utripovci, v novem letu 2018 želim vam in vsem vašim zdravje, srečo, mir, ljubezen, uspeh, predvsem pa zadovoljstvo, da bomo lahko še naprej sodelovali, se družili in veselili!

Aleš Brecelj

 

NOVOLETNI NAGOVOR PREDSEDNICE DRUŠTVA - 2018

2018 01 06 predsednicaDrage prijateljice in prijatelji,

V veliko veselje mi je, da smo se ob začetku novega leta zopet srečali in da lahko skupaj pregledamo prehojeno pot v preteklem letu. Najprej vam vsakemu posebej od srca želim zdravo in srečno novo leto 2018, vsem skupaj pa prijetno, vznemirljivo ter uspešno sodelovanje v novem obdobju.

Naš veliki pesnik Tone Pavček je nekoč zapisal čudovite besede, ki jih želim deliti z vami. Takole pravi: »Na svetu si, da gledaš sonce, na svetu si, da greš za soncem, na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence.« Resnično nam vsem želim, da bi mogli biti vedno »sončni« in drug drugemu prinašati sonce v življenje! Življenje je pravzaprav razmeroma kratek sprehod po tem planetu. Zakaj ga torej ne bi živeli polno in se trudili čim bolj osrečevati drug drugega? V tem je največja in resnična sreča.

Hvaležnost je ena največjih in najlepših človekovih lastnosti, zato se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem vsem, ki ste se v preteklem obdobju trudili in prispevali veliko svoje energije in znanja, da so bila naša srečevanja prijetna in navdušujoča. Uspešno smo izvedli ambiciozen program ter leto zaključili zadovoljni z doseženim. Posebej se zahvaljujem vsem tistim, ki ste nosili največje breme, torej članom izvršilnega, nadzornega in strokovnega odbora. Redno smo se srečevali na sestankih in skupaj odločali o naših številnih projektih ter dejavnostih.

Brez prostovoljnega dela našega društva ne bi bilo. Uspeh temelji lahko le na vzajemni nesebični pomoči in prav s tem drug drugemu najlepše bogatimo in plemenitimo življenja. Odlično delo društva pa ni mogoče brez aktivnega dela številnih posameznikov, saj le peščica zagnancev ni dovolj. Obsežen program dela vedno zahteva veliko odrekanja in truda. Med nami je bilo dovolj volje, zato tudi uspeh ni izostal. Ker smo bili složni, smo bili tudi uspešni!

Za nami je ustvarjalno in prijetno leto, zato se moram mnogim tudi osebno zahvaliti. Seveda se moram najprej zahvaliti našemu neumornemu in nepogrešljivemu dr. Alešu Breclju za njegovo požrtvovalno mentorstvo, organizacijo zanimivih strokovnih predavanj ter redno pripravo člankov za zgodovinski kotiček našega glasila. Kot predsednica sem dolžna izraziti zahvalo tudi našemu donatorju, fundaciji FIHO, ki ima razumevanje za naše delo in zamisli, ter nam s pomembno finančno podporo omogoča nemoteno in kakovostno delovanje društva.

Prisrčno se zahvaljujem tudi vsem, ki ste na kakršenkoli način sodelovali pri ustvarjanju našega glasila Naš Utrip in ga s svojim entuziazmom bogatili. Ob tem gre posebna zahvala Branku Novaku za kreativno in požrtvovalno urejanje naše spletne strani. Naše glasilo vedno vsebuje tudi zanimive križanke, za kar se moram prijazno zahvaliti Vladimirju Jenku, ki jih zavzeto pripravlja in skrbi, da jih pravočasno prejmemo. Vsem torej še enkrat od srca hvala!

Ozrimo se tudi naprej, v novo leto 2018, v katerem ne bomo nič manj pridni in marljivi! Z vsemi našimi ustaljenimi dejavnostmi in aktivnostmi bomo nadaljevali in organizirali tudi kaj novega. Načrtujemo štiri izlete, izobraževanje na številnih predavanjih, za gibanje in boljše počutje pa bomo poskrbeli s telovadbo v telovadnici in vodno vadbo v Atlantisu. Z našimi tradicionalnimi gorskimi pohodi bomo nadaljevali skozi vse leto. Že v tem mesecu nas čaka pohod v Tamar. Dvakrat bomo imeli delavnico zdravega načina življenja, saj to vsi zelo potrebujemo. Kot vedno, se bomo ob koncu leta ponovno poveselili in zaplesali v novo leto. Čaka nas obnovitvena rehabilitacija v Termah Šmarješke Toplice, ki bo letos potekala med 4. in 11. marcem. Kot v preteklosti, bomo pri prispevku za terme tudi letos podarili 20€ vsem, ki se bodo udeležili obnovitvene rehabilitacije in bodo članarino poravnali do 28. 2. 2018.

Letošnje leto bo volilno leto tudi za naše društvo.

Lepo prosim in pozivam vse članice in člane, da aktivno pristopite k evidentiranju kandidatov za predsednika in podpredsednika našega društva ter člane vseh ostalih organov društva, ki so:Izvršilni odbor (volijo se 4 člani), nadzorni odbor (volijo se 3 člani), disciplinska komisija (volijo se 3 člani) in strokovni odbor (volijo se 3 člani). Vaših predlogov se veselim in se zanje toplo priporočam. Prosim vas, da nam jih na društveni telefon ali na spletno stran posredujete najkasneje do 10. 2. 2018.

Vse, ki želite prispevati, da bo naše društvo odlično in aktivno delovalo, prosim, da predlagate primerne kandidate oziroma se prostovoljno prijavite na društveni telefon ali spletno stran za katero od funkcij društva. Delo društva je prostovoljno in je torej v celoti odvisno od vaše dobre volje in aktivnega sodelovanja. Prav vsi lahko kaj dobrega storimo drug za drugega, zato vas lepo vabim k skupni setvi, da bo žetev obilna!

Navdihujmo drug drugega, polno živimo vsak trenutek ter skupaj ustvarjajmo čudovita doživetja!

Želim vam obilo zdravja, uspehov in sreče v letu 2018!

Vaša predsednica,

Polona Leskovec

 

Fotografije so tudi v google foto albumu TUKAJ