RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Vabilo na martinovanje

Objavil: Urednik .

Vabimo vas na MARTINOVANJE Društva UTRIP na posestvu Meranovo, ki je zibelka sodobnega štajerskega vinogradništva in se nahaja v neposredni bližini Maribora na severnem pobočju Pohorja. Dogodek bo potekal v torek, 21.11.2023, z odhodom ob 8.uri iz ljubljanske avtobusne postaje (zbor pod uro na železniški postaji).

Program dogodka vključuje vožnjo do Maribora s postankom v Tepanju, voden ogled posestva Meranovo, kjer se bomo seznanili z zanimivo zgodovino vinogradništva ter njegovo delovanje v sklopu Univerzitetnega kmetijskega centra Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Pivoli Hoče.

Prav tako bomo obiskali vinske kleti, kjer nas čaka degustacija treh izbranih sort vin (Sauvignon, Renski rizling, Traminec), sledilo pa bo kosilo. Po kosilu si bomo privoščili sprehod po posestvu in občudovali razglede na Kozjak in Maribor.

Prihod v Ljubljano s postankom na Trojanah je predviden ob 18. uri.

Cena izleta je 30€, prijave zbiramo preko e-pošte društva Utrip Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefona 031-651-532 med 19. in 21. uro do 17.11.2023.

Vabljeni!

Predsednica društva UTRIP

Vesna Pongrac

Vabilo na pohod v Tamar

Objavil: Urednik .

Vabimo vas, da se nam pridružite na pohodu v Tamar, ki ga organizira naše društvo v spomin na Polono in Miha. Pohod bo v torek, 24.10.2023, zbrali se bomo na železniški postaji v Ljubljani pod uro, odhod je ob 9 uri, prevoz bo organiziralo društvo.

Pohod ni zahteven in traja približno eno uro, kljub temu priporočamo, da se opremite s primerno športno opremo.

Da bi lahko čim bolje organizirali prevoz, vas vljudno prosimo, da se čim prej prijavite preko e-pošte društva Utrip Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefona 031-651-532 v popoldanskih urah najkasneje do 18.10.2023.

V slučaju slabega vremena bo pohod odpovedan.

Vabljeni!

Predsednica društva UTRIP

Vesna Pongrac

Vabilo na delavnico Zdrav način življenja

Objavil: Urednik .

Vabilo na delavnico

 

ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA

 

SREDA 07.06.2023

 

Društvo srčnih bolnikov s spodbujevalnikom Slovenije UTRIP organizira delavnico »Zdrav način življenja«, ki bo v SREDO 7.6.2023 ob 15. uri v 4. predavalnici v prvem nadstropju Univerzitetnega kliničnega centra na Zaloški cesti 7 v Ljubljani.

Na delavnici bomo merili vrednosti holesterola, trigliceridov in glukoze v krvi, krvni tlak, izračunali indeks telesne mase in ogroženost za srčno žilne bolezni, svetovali glede zdrave prehrane in psihofizične aktivnosti in odgovarjali na Vaša vprašanja o zdravju, bolezni in življenju.

 

Vljudno vabljeni!

Predsednica društva UTRIP

Vesna Pongrac